Saturday, April 30, 2011

EU länkar till sidor om språkinlärning

Det är fantasiskt hur mycket man kan hitta på webben! Jag vill lära mig franska och BBC hade kanska bra onlinekurs för nybörjare. Jag ska försöka att göra alla övningar och komma till nästa nivå...

Jag vet faktist inte hur man utvecklar sitt språk till en högre nivå... kanske tar det många år innan man kan riktigt börja skriva och känna sig trygg i det. Jag är lite trött just nu. Det går inte så snabbt och lätt som man tror.  I början är det väldigt synlig att man gör framsteg men efter två år är fel mer inlärda och man märker inte själv var man gör för fel. Det känns lite dum, altså... hur att gå vidare härifrån? Det är min största uppmaningen just nu. Hur utveckar man ett bra skriftligt språk det lättaste och snabbaste sätt? Det kan man inte göra ensam utan lärare, tror jag.
 
Ps! Alla är välkomna att peka på mina (språkliga) fel. Alla är ju mina lärare! Det är bara att kommentera min blogg! Tack!  
 
Här kommer nya länkar: 

Euromobil
A multimedia language learning and information programme promoting student mobility – with demo exercises and information on the project. The programmes can be downloaded free of charge.
http://www.euro-mobil.org [CS][EN][FI][FR][DE][HU][PL][PT][RO]
Phrasebase
Phrasebase is a free language-learning resource community. Check out the huge database of common words and phrases translated into more than 90 languages. Register for free and meet people from around the world interested in teaching their language and sharing their culture with you.
http://www.phrasebase.com/english [EN]
BBC för nybörjare
Skall du åka utomlands men kan inte tala ett ord av landets språk? BBC erbjuder utmärkta kostnadsfria kurser för nybörjare on-line. Ljud och videofilmer finns att tillgå!
http://www.bbc.co.uk/languages/index.shtml [EN]
E.L.Easton
En rik källa till intressant språkundervisning och inlärningsmaterial som grammatiklektioner, prov, frågesporter, lexikon med mera. Såväl lärare som elever som vill kontrollera sina språkkunskaper har nytta av den här webbplatsen.
http://eleaston.com [EN]
EU:s språkportal
Denna webbportal är en ingångspunkt för EU-information om språk. Informationen på denna webbportal är ordnad efter teman. Välj det tema du är intresserad av genom att klicka på det i menyn till vänster: språklig mångfald, språkinlärning, språkundervisning, översättning, tolkning eller språkteknologi.
http://europa.eu/languages/ [BG][CS][DA][NL][EN][ET][FI][FR][DE][EL][HU][GA][IT][LV][LT][MT][PL][PT][RO][SK][SL][ES][SV]
Europasidor
Läs engelska i Förenade kungariket eller på Irland, franska i Frankrike, tyska i Tyskland och spanska i Spanien. Denna webbplats erbjuder också en kostnadsfri brevvänstjänst för studenter som vill lära känna andra språkstudenter, för lärare som vill utbyta idéer och tankar och för alla som vill knyta nya kontakter i andra länder.
http://www.europa-pages.com/index.html [EN]
European Centre for Modern Languages
Länkar till diskussionsforum om språkstudier och till interaktiva databaser. Lär dig hur kommunikativa och interkulturella kunskaper kan vara till nytta för inlärning av utländska språk!
http://www.ecml.at/ [EN][FR]
Europeiska kvalitetsutmärkelsen
Vill du lära dig ett främmande språk på ett annorlunda sätt? Sök i den här databasen efter nyskapande projekt för språkundervisning och språkinlärning i hela Europa.
http://ec.europa.eu/education/languages/european-language-label/index_en.ht [BG][CS][DA][NL][EN][ET][FI][FR][DE][EL][HU][IT][LV][LT][MT][PL][PT][RO][SK][SL][ES][SV]
Gratis översättningsverktyg
Ett urval av kostnadsfria lexikon, översättningsverktyg och vokabulärkurser på webben. Lätt att använda och omfattar över 40 språk.
http://www.free-translator.com [EN]
Guide till engelsk grammatik och skrivande
Allt om engelsk grammatik för studenter som har engelska som andraspråk. Här finns en textbok om grundläggande skrivande on-line och hundratals interaktiva frågesporter.
http://grammar.ccc.commnet.edu/grammar/ [EN]
Interkulturella språkkurser
Funderar du på att bli mer aktiv i internationellt ungdomsarbete och samtidigt förbättra din språkliga och kommunikativa förmåga? Delta i kurser som är utformade och reserverade särskilt för ungdomsledare och som kombinerar språkinlärning och interkulturell inlärning.
http://www.coe.int/t/dg4/youth/Training/Training_courses/Training_courses_e [EN][FR]
Kompetensprov på webben
Här får du chans att testa din kompetensnivå i flera olika främmande språk! Denna webbplats innehåller också flera språkinlärningsresurser, språkreferensmaterial, kulturell information, spel och frågesporter.
http://www.transparent.com/language-resources/tests.html [EN]
Lexicool
Om dina språkkunskaper är nyckeln till ditt framtida yrke, ta en titt på den här webbplatsen. Här finns en omfattande katalog över översättnings- och tolkningskurser i Europa, Kanada och Förenta staterna.
http://www.lexicool.com/courses.asp [EN][FR][IT][ES]
Lingu@net-Europa
Språkinlärningsresurser i hela Europa. Välj undervisnings- och inlärningsmaterial från menyn till vänster och välj sedan målspråk. Du kan välja mellan nederländska, engelska, franska, tyska, italienska, spanska eller andra språk.
http://www.linguanet-europa.org/plus/welcome.htm [EU][BG][CA][DA][NL][EN][ET][FI][FR][GL][DE][EL][IS][IT][LT][MT][PL][PT][ES][SV]
Lära sig språk i Europa
Varför är det bra att lära sig språk? Den här webbplatsen kan hjälpa dig att upptäcka fördelarna med att lära sig ett främmande språk i dagens värld och underlättar din inlärningsprocess. Här kan du läsa om Europeiska unionens verksamhet på området språkundervisning och språkinlärning.
http://ec.europa.eu/education/languages/language-learning/index_en.htm# [BG][CS][DA][NL][EN][ET][FI][FR][DE][EL][HU][IT][LV][LT][MT][PL][PT][RO][SK][SL][ES][SV]
MyLanguageExchange
Det är lättare att lära sig om man gör det tillsammans! Finn en partner i on-line-gemenskapen och träna på ditt andraspråk med en person som har det språket som sitt modersmål och som håller på att lära sig ditt språk. Denna länk kommer att bidra till din språkträning on-line med lektionsplaner, chattrum, on-line-lexikon, anslagstavlor och Hangman-ordspel för att utbyta slangord och slanguttryck.
http://www.mylanguageexchange.com [AR][ZH][EN][FR][DE][JA][KR][ES]
Ploteus: Portalen om möjligheter till lärande i Europa
I den här databasen finner du användbar information om språkinlärning i olika europeiska länder. Välj språk, utbildningsnivå och land och sök efter den information du behöver.
http://ec.europa.eu/ploteus/ [BG][CS][DA][NL][EN][ET][FI][FR][DE][EL][HU][IS][GA][IT][LV][LT][NO][PL][PT][RO][SK][SL][ES][SV][TR]
Språkinlärning
Om du vill studera ett främmande språk utomlands, gå in på den här webbplatsen. Här får du information om språkkurser, aktiviteter och inkvarteringsmöjligheter vid över 6 500 språkskolor i 90 länder. Du får också information om de språktester som du måste klara för att styrka dina kunskaper i det valda språket.
http://www.language-learning.net [AR][BN][BG][ZH][CS][DA][NL][EN][FI][FR][DE][EL][HI][HU][IT][JA][KR][NO][FA][PL][PT][RU][ES][SV][TH][TR][UK]
Språkskolor
En stor katalog där du finner adresser till skolor, resor och språkkurser i hela världen.
http://dir.yahoo.com/Social_Science/Linguistics_and_Human_Languages/Languag [EN]
Testmagic
Kostnadsfri on-lineresurs för TOEFL-, GMAT- och GRE-tester med övningsfrågor, gloslistor och lektioner för att hjälpa dig att förbättra dina poäng på dessa tester.
http://www.testmagic.com [EN]
VERBIX
Ta en titt på den här universella verb-böjaren! Den visar kompletta böjningsändelser för vilket verb som helst på över 100 språk och erbjuder massor av användbar information om språk som talas över hela världen. Mycket användbar för unga språkstudenter!
http://www.verbix.com/webverbix/index.asp [EN]
YourDictionary.com
Fyndig länk med flera olika slags lexikon. Här kan du bland annat finna användbara grammatik- och översättningsverktyg. Den här sidan är värd ett besök!
http://www.yourdictionary.com/diction1.html [EN] från http://europa.eu/youth/studying/language_learning/index_eu_sv.html

No comments:

Post a Comment